Conferință națională Preocupări actuale în cercetarea pedagogică din domeniul educației religioase

Sâmbătă, 5 de cembrie 2009, la Facultatea de Teologiei Ortodoxă dinAlba Iulia se va desfășura prima ediție a conferinței naționale cu tema: „Preocupări actuale în cercetarea pedagogică din domeniul educației religioase”. Întâlnirea va avea loc în Aula Dumitru Stăniloae de la ora 9.30 cu participarea IPS Andrei. Vor participa cercetători și cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, cu preocupări în domeniul cercetării pedagogice din domeniul educației religioase.

Organizatorii conferinței sunt Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Departamentul pentru pregătirea Personalului didactic, Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia, Inspectoratul Școlar al Județului Alba și Consiliul Județean Alba

Tematica Conferinței constituie o premieră pe plan național, nu numai la disciplina religie și își propune să ofere un spațiu de prezentare și dezbatere a rezultatelor cercetărilor realizate în domeniul educației religioase.

Rezultatele cercetărilor realizate în domeniul educației religioase oferă date semnificative pentru intervenții mult mai eficiente în rezolvarea unor probleme acute ale elevilor din învățământul modern precum: violența, hiperemotivitatea, consumul de droguri, absenteismul școlar etc. Etapa actuală de dezvoltare a disciplinei religie, în care sunt realizate cercetări de o complexitate și cu rezultate semnificative, reprezintă rodul unor acumulări înregistrate în timp, după apariția de lucrări moderne de metodică a predării religiei, de lucrări privind predarea-învățarea activă la religie, după apariția de lucrări cu caracter teoretic și aplicativ privind cercetarea pedagogică în domeniul educației religioase sau organizarea de concursuri pentru cercetări pedagogice realizate de către profesori de religie, ne-a informat Pr.lect.univ.dr. Dorin Opriș, Universitatea ‘1 Decembrie 1918’ Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente