Conferință Națională la Facultatea de Teologie din Târgoviște

În cadrul Facultății de Teologie a Universității „Valahia” din Târgoviște, a avut loc astăzi, 15 iunie 2011, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Simpozionul Științific cu tema „Formarea asistentului social pentru realizarea coeziunii sociale în context contemporan”, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul de deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a amintit de faptul că, încă de la început, asistența socială a fost parte a misiunii sociale și filantropice a Bisericii, fundamentându-se pe exemplul pe care Însuși Mântuitorul Iisus Hristos ni l-a dat cu privire la iubirea aproapelui. De asemenea, Înaltpreasfinția sa a apreciat importanța acestei manifestări pentru creșterea calității științifice și educaționale a Facultății din Târgoviște.

Organizat pe două secțiuni, evenimentul științific a dorit aprofundarea acestui subiect legat de asistența socială, atât prin participarea profesorilor, cât și a unor lucrători sociali, dar și a unor reputați specialiști din țară, precum: acad. prof. univ. dr. Cătălin Zamfir, prof. univ. dr. Constantin Schifirneț și prof. univ. dr. Pavel Chirilă. Comunicările susținute au vizat diferite subiecte legate de problematica socială contemporană, de nevoile și provocările ei, precum și de slujirea socială a Bisericii și implicațiile ei pastoral-misionare.

La finalul manifestării au avut loc discuții folositoare și instructive pe marginea referatelor și a comunicărilor.

Comentarii Facebook


Știri recente