Conferință națională a etnologilor la ASTRA Sibiu

Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu și Asociația Științifică a Etnologilor din România organizează, în perioada 27-29 septembrie 2012, cea de-a VIII-a ediție a Conferinței Naționale a Asociației de Științe Etnologice din România (ASER), informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Tema generală a conferinței, ‘Viziuni și metode în etnologia actuală’, va pune în discuție, pe de o parte, direcțiile și prioritățile domeniului, iar pe de alta, statutul specialiștilor, gradul lor de implicare și mijloacele de afirmare a potențialului științific inovativ, conform celor precizate de Delia Voina, muzeograf ASTRA.

Programul manifestării cuprinde discuții privind strategia de cercetare și tipologizare, prezentări de proiecte muzeale de anvergură regională și națională, precum și comunicări științifice axate pe studiul multiplelor fațete ale culturii și civilizației populare din România. Vor avea loc, de asemenea, proiecții de filme documentare cu tematică etnologică și lansări de carte de specialitate. ‘La conferință și-au anunțat participarea 90 de cercetători de la institutele Academiei Române, cadre didactice de la cele mai importante universități, specialiști de la centrele județene de conservare și promovare a culturii tradiționale și din muzeele de profil din întreaga țară’, a spus Delia Voina.

Comentarii Facebook


Știri recente