Conferinta misionara cu preotii din Protopopiatul Husi

La sediul Protopopiatului Husi a avut loc astazi o conferinta misionara cu preotii. In cadrul acestei intruniri, cei prezenti au vorbit despre preotie si au prezentat o serie de probleme administrative. Despre prima tema dezbatuta astazi ne-a vorbit parintele Marcel Miron, protopop de Husi: ‘Am avut conferinta preoteasca misionara, cu tema ‘Despre Preotie’, ea fiind mai mult un colocviu. Cand vorbim despre preotie vorbim despre noi insine, ca slujitori ai lui Dumnezeu. Toti preotii au avut cate ceva de spus, aparand aspectul de bucurie’.

Parintele protopop Marcel Miron ne-a prezentat si alte probleme care au fost dezbatute astazi in cadrul conferintei misionare cu preotii: ‘Dupa ce s-a terminat subiectul acesta, am discutat despre felul in care putem sa ajutam biserica de la parohia Gusitei, care a ars acum o luna si jumatate. Am hotarat ca fiecare parohie sa ajute aceasta biserica prin colecte financiare si materiale. Ne-am gandit si la felul in care facem slujbe pentru Saptamana Patimilor, discutand si despre felul in care trebuie sa avem grija de instalatiile electrice, cu pregatirea unor credinciosi pentru paza impotriva incendiilor. Un alt aspect misionar a fost si modul in care fiecare parohie ajuta pe cei in nevoi’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…