Conferință la Parohia Sf. Parascheva și Sf. Genoveva din Paris

În cadrul Serilor filocalice de la cripta ortodoxă de la Saint Sulpice, organizate de trei ani de Parohia Sfânta Parascheva și Sfânta Genoveva din Paris, a fost invitat anul acesta să conferențieze duhovnicul studenților clujeni, pr. Ciprian Negreanu. Sfinția sa a vorbit vineri, 18 martie, la Catedrala mitropolitană Sfinții Arhangheli din Paris, pe tema Închisori de gând, iar în această după-amiază, de la ora 19:00, va conferenția despre Libertate. De ce o dorim? Cum o dobândim?.

Serile filocalice de la cripta Saint Sulpice sunt organizate în fiecare an în Postul Sfintelor Paști și se dorește formarea unei tradiții pentru românii din zonă, a declarat pentru Radio Renașterea preotul Răzvan Ionescu de la Parohia ‘Sfânta Parascheva și Sfânta Genoveva’ din Paris.

‘Suntem în curs de a edita un prim volum cu serile filocalice care s-au organizat aici în ultimii doi ani. În regiunea pariziană sunt zeci de mii de români. Bisericile noastre sunt insuficiente pentru a găzdui toată nevoia religioasă a celor de aici. Parohia noastră se va strădui să construiască o biserică și vom avea mare nevoie de ajutor’, a spus pr. Răzvan Ionescu pentru ‘Ziarul Lumina’.

Deși în momentul de față Parohia ‘Sfânta Parascheva și Sfânta Genoveva’ din Paris își desfășoară activitatea liturgică în demisolul unui imobil din centrul Parisului, se dorește construirea unei biserici ortodoxe pentru românii din zonă, care sunt destul de numeroși. Părintele Răzvan Ionescu a descris procesul de construire a lăcașului ca fiind unul extrem de complex și costisitor, suma necesară putând ajunge la zeci de milioane de euro. Deși situația financiară este mai favorabilă în Franța decât în România, comunitățile nu dispun de mijloace care să faciliteze ridicarea bisericilor. Pentru a construi o biserică în centrul Parisului, procedura implică achiziționarea unui imobil care să poată fi transformat în biserică, păstrându-se, însă, fațada, cele mai multe edificii din centru fiind monumente istorice. În prezent, în Paris sunt trei biserici ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente