Conferință la Palatul Patriarhiei privind Catedrala Mântuirii Neamului

Patriarhia Română a organizat astăzi, 18 februarie 2011, de la orele 12:00, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, o conferință de presă pe tema hotărârii Sfântului Sinod privind colecta națională pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Conferința de presă a fost susținută din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de către Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop – vicar patriarhal, secretarul Sfântului Sinod și părintele vicar – administrativ patriarhal Ionuț-Gabriel Corduneanu. Moderatorul conferinței a fost părintele consilier patriarhal Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. În deschiderea conferinței, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop – vicar patriarhal a citit comunicatul de presă al Patriarhiei Române intitulat Catedrala Mântuirii Neamului – o necesitate practică și un simbol al demnității naționale. Apoi, Preasfinția Sa, alături de părintele vicar-administrativ patriarhal Ionuț-Gabriel Corduneanu și părintele consilier patriarhal Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române au răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți la conferința de presă de la Palatul Patriarhiei.

Catedrala Mântuirii Neamului este reglementată juridic, a explicat părintele Ionuț Corduneanu.

„Este vorba de singurul locaș de cult sau singurul obiectiv bisericesc care este reglementat la nivel de lege. În rest, există o lege generală privitoare la lăcașurile de cult sau așezăminte în special. Aceasta este singura Biserică din România care are o lege specială. Deci, atenția deosebită nu a fost acordată doar de Patriarhia Română, ci a fost acordată de toate autoritățile statului”, a arătat părintele Ionuț Corduneanu, vicar-administrativ patriarhal, după cum ne informează TRINITAS TV.

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului nu vor afecta celelalte activități și proiecte sociale ale Patriarhiei Române.

„Nu se vor stopa celelalte activități sau proiecte ale Bisericii Ortodoxe Române, ci din contră, așa cum s-a arătat și la Adunarea Națională Bisericească, anul 2010 a fost cel a extinderii numărului de centre sociale și al persoanelor care au beneficiat de sprijin. Noi nu sacrificăm restul activităților pentru Catedrala Neamului”, a mai subliniat părintele vicar-administrativ patriarhal Ionuț Corduneanu.

Până în prezent au fost donați aproximativ un milion de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, a declarat Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar Patriarhal în conferința de presă, după cum informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente