Conferință la Facultatea de Teologie din Capitală

Profesorul Claudio Moreschini, de la Universitatea din Pisa, Italia, a conferențiat, astăzi, 15 noiembrie 2012, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Prelegerea s-a intitulat „Dumnezeu și creația după Sfântul Maxim Mărturisitorul”.

„Am venit la invitația unui prieten, însă în principal am fost atras de importanța Facultății de Teologie lucru care este semnificativ pentru mine din moment ce eu sunt catolic. Sfântul Maxim Mărturisitorul este unul dintre cei mai mari teologi de limbă greacă care a influențat puternic evul mediu. Teologia nu este numai o chestiune de gândire rațională, ci și de spiritualitate”, a declarat pentru TRINITAS TV, Prof. Claudio Moreschini.

Claudio Moreschini este profesor de literatură latină la Universitatea din Pisa și unul dintre cei mai cunoscuți cercetători ai scrierilor Antichității târzii, căreia i-a dedicat monografii, ediții critice și traduceri.

„Profesorul Claudio Moreschini vine din Italia de la Universitatea din Pisa și este un foarte bun cunoscător al teologiei ortodoxe în general și mai cu seamă al Sfinților Părinți. A tradus pe Sfinții Părinți în limba italiană, a avut ediții critice ale operelor lor și s-a centrat mai ales pe teologie părinților capadocieni, dar și pe a Sfântului Maxim Mărturisitorul”, a spus Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

La conferință au participat studenți, dar și cadre didactice ale Facultății bucureștene de Teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…