Conferință la Facultatea de Teologie din București

Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Ptariarhul” din Capitală au participat astăzi, 5 martie 2013, la conferința „Niceea, arianismul și adoptarea sărbătorii Nașterii Domnului” susținută de Profesorul Dr. Steven P. Matthews de la Universitatea din Minessota, potrivit TRINITAS TV.

„Conferința a fost urmărită cu interes de studenți pentru că a adus un subiect interesant și anume ne-a înfățișat situația din secolul al IV-lea, lupta ariană și răspunsul bisericii la această erezie. Un lucru subliniat la această conferință a fost acela că Biserica nu a oferit doar un răspuns doctrinar acestei erezii prin formularea primelor opt articole ale Crezului, ci și un răspuns cultic, adică prin accentuarea sărbătorilor împărătești ale Mântuitorului Iisus Hristos, în special prin sărbătoarea Nașterii Domnului”, a spus Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu- decan, Facultatea de Teologie din București.

Profesorul Dr. Steven P. Matthews provine dintr-o familie de lutherani și s-a convertit la Ortodoxie.

„În seminarul luteran se punea accentul pe citirea sfinților părinți și a istoriei Bisericii ceea ce a ridicat unele întrebări la care luteranismul nu avea răspunsuri. Din generația de aproximativ 50 de absolvenți 13 sunt acum preoți sau diaconi ortodocși”, după cum a menționat Prof. Dr. Steven P. Matthews, Universitatea din Minessota.

Conferința a avut loc în Amfiteatrul „Dumitru Stăniloae” al Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…