Conferință la Biserica „Sfântul Haralambie – Harșu” din Craiova

La Biserica „Sfântul Haralambie – Harșu” din Craiova va fi susținută la data de 23 martie 2012, începând cu ora 18:00, o conferință duhovnicească cu tema: Mândria și invidia – rădăcini ale păcatului, după cum ne informează Gabriela Popescu. Invitatul din această seară este părintele conferențiar univ. dr. Constantin Băjeu, de la Facultatea de Teologie a Universității din Craiova. Evenimentul religios se desfășoară în cadrul manifestărilor derulate de această parohie, în perioada 2 martie – 6 aprilie, sub genericul „Serile Harșu”.

„Conferințele duhovnicești, cu teme alese de către invitați, se desfășoară după ce se săvârșește Taina Sfântului Maslu. Mândria și invidia sunt bariere în calea împlinirii voii lui Dumnezeu, a poruncii iubirii. Ele rănesc adânc sufletul omenesc în dorința lui de a intra în comuniune cu Dumnezeu”, a precizat părintele Viorel Dică, consilier patrimoniu și construcții bisericești în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei și parohul Bisericii Sfântul Haralambie – Harșu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…