Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior a organizat la Sibiu, pentru perioada 14 – 16 iulie, conferința internațională „Institutional Strategic Quality Management in Higher Education”, privind Managementul Calității în Învătământul Superior la nivel instituțional și de sistem, după cum ne informează TRINITAS TV.
La eveniment participă reprezentanți ai universităților românești și membri din instituțiile internaționale de evaluare a calității învățământului superior european. Învățământul teologic românesc este reprezentat de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, în calitate de decan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu.
„Biserica are un rol deosebit în viața noastră, dar nu despre aceasta vreau să vă spun, ci despre rolul pe care dorim să-l avem în cadrul învățământului universitar pentru că de la două facultăți câte au existat în perioada trecută astăzi avem 15 facultăți în cadrul universităților de stat, de aceea primul sentiment care îl trăiesc acum, aici, este acesta de gratitudine, de mulțumire, pentru faptul că am fost invitat și mai ales de prețuire față de această instituție unde avem și noi reprezentanți”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Agenția Română de Asigurare a Calității implementează un proiect intitulat Academics, prin intermediul căruia vizează evaluarea unui număr important de instituții de învățământ superior din România dar și formarea evaluatorilor interni și a celor externi.
„Au fost evaluate 46 de universități în cadrul acestui proiect care se derulează de 2 ani și jumătate. De asemenea, vizează formarea evaluatorilor interni, persoane din instituțiile de învățământ superior și evaluatori externi care merg să efecteze aceste evaluări la standarde europene, în conformitate cu liniile directoare și standardele europene aplicabile în materie așa cum eu fost ele emise și enunțate la Bergen în anul 2005, în vederea integrării sistemului românesc de învățământ în cadrul procesului Bologna, în spațiul european al cercetării și al cunoașterii”, a spus lectorul Mihai Floroiu.
„Acest proiect este foarte important pentru învățământul superior din România pentru că permite Universităților să se îmbunătățească, să-și amelioreze programul de studiu, să-și amelioreze sistemul de managment și sistemul de calitate, permițând, pe cale de consecință, ca absolvenții acestor instituții de învățământ superior să fie mai bine formați, să fie adaptați cerințelor pieței muncii și să reprezinte o resursă umană de calitate atât în România cât și în Europa”, a mai precizat lectorul Mihai Floroiu
Conferință internațională de la Sibiu, se va încheia sâmbătă, 16 iunie 2011.