Conferința internațională Ioan Bria – Sibiu 2009, în desfășurare la jumătatea lunii viitoare

Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, organizează în perioada 14-16 mai, Conferința internațională Ioan Bria – Sibiu 2009. Tema din acest an va fi „Relevanța operei Părintelui Profesor Ion Bria pentru viața bisericească și socială actuală. Direcții noi de cercetare în domeniul doctrinei, misiunii și unității Bisericii”.

Vor participa istorici și profesori de teologie din România, Grecia, Norvegia, Marea Britanie și Elveția. „Prin această conferință ne propunem să explorăm toate aceste domenii și să găsim modalități de valorificare a contribuției sale teologice de excepție”, a declarat Părintele Profesor Nicolae Moșoiu, pentru Radio TRINITAS.

Părintele Ioan Bria s-a născut la 19 iunie 1929, în localitatea Telega, județul Prahova. A fost profesor la Institutule Teologice din București și Sibiu și a reprezentat Biserica Ortodoxă Română la Consiliul Ecumenic din Geneva și la numeroase reuniuni ecumenice. Cea mai cunoscută lucrare teologică a sa rămâne „Tratatul de Teologie Dogmatică și Ecumenică”. Anul acesta se împlinesc a 80 de ani de la nașterea sa și 7 ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Comentarii Facebook


Știri recente