Conferință în Protopopiatul Năsăud

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a prezidat vineri, 17 iunie, conferința preoțească de primăvară a preoților din Protopopiatul Năsăud, la care au luat parte clericii din cuprins și părintele protopop Ioan Dâmbu, potrivit radiorenasterea.ro. Lucrările au fost precedate de un Te Deum oficiat în biserica „Sfântul Nicolae” din oraș. Tema lucrărilor a fost cea generală la nivelul întregii Patriarhii Române, „2011 – Anul Omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii”.

Mai multe informații despre conferința preoțească din Protopopiatul Năsăud a oferit preotul protopop Ioan Dâmbu: „Tema conferinței a fost prelucrată de doi preoți, după care au luat cuvântul mai mulți clerici, aducând importante completări. Înainte, în biserica „Sfântul Nicolae” s-a oficiat slujba Te Deum-ului, la care au participat și alți credincioși. Conferința s-a încheiat cu câteva comunicări de ordin administrativ, după care Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei a subliniat strădaniile preoților din protopopiat. A fost o conferință reușită din foarte multe puncte de vedere și am învățat fiecare câte ceva”.

În Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, conferințele preoțești de primăvară vor continua pe 21 iunie, când se vor reuni preoții din Protopopiatul Gherla.

Comentarii Facebook


Știri recente