Conferință în Protopopiatele Tecuci și Nicorești

În Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc ieri, 7 noiembrie 2011, cea de-a patra conferință preoțească, desfășurată la Tecuci. În prezența IPS Casian s-au întâlnit preoții din protopopiatele Tecuci și Nicorești. Aproximativ 80 de clerici au slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în frunte cu ierarhul Dunării de Jos, după cum informează edj.ro.

A urmat apoi sfințirea centrului social al Parohiei Nașterea Maicii Domnului la care au fost invitați copiii de la școlile din împrejurimi pentru a primi masa.

Lucrările conferinței cu tema ‘Taina Sfântului Botez și a Sfintei Cununii” s-au desfășurat la sediul Protoieriei din Tecuci unde preoții au prezentat câteva lucrări pe marginea temei. În discursul de deschidere a lucrărilor IPS Casian a pornit în abordarea aspectelor practice ale Cununiei și Botezului de la misiunea ortodoxă pe care o face Patriarhia Alexandriei în Africa, accentuând zelul misionar al preoților și episcopilor din aceste zone.

Următoarea conferință va avea loc în Protopopiatul Târgul-Bujor, joi, 10 noiembrie, anul curent.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…