Conferință împotriva consumului de droguri desfășurată la Protopopiatul Râmnicu Vâlcea

România se află pe locul 4 în Europa în ceea ce privește consumul de droguri. Numai anul acesta, la nivelul județului Vâlcea, 59 de persoane au ajuns în stare gravă la spital în urma consumului de droguri și peste 200 de persoane au apelat la serviciile Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea, aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului, informează TRINITAS TV.

Astfel, Arhiepiscopia Râmnicului – prin Protopopiatul Râmnicu Vâlcea – și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea au încheiat astăzi, 9 decembrie, un protocol de colaborare în realizarea prevenirii, reducerii consumului și cererii de droguri la nivelul județului, informează Radio TRINITAS. Acordul a fost parafat în Sala de conferințe a Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din municipiu, în prezența Preasfințitului Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În deschiderea evenimentului, Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a rostit un cuvânt în care a subliniat: „Ne dorim ca prin acest protocol dintre Arhiepiscopia Râmnicului și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea, să lucrăm la îmbunătățirea sănătății tinerilor noștri din Eparhia Râmnicului, pentru că este nevoie de mai multă colaborare între instituții și intensificare a lucrării preoților în privința conștientizării tinerilor că acest consum de droguri are urmări negative, nefaste pentru viața lor, dar și pentru familie și societate. De aceea vom încerca prin toate mijloacele potrivite să combatem această lucrare negativă, acest flagel al societății românești și pe lângă celelalte activități, să slujim oamenii, conducându-i spre o viață normală, o viață duhovnicească și o comuniune strânsă cu Dumnezeu și nu cu aceste mijloace care duc la atingerea ființei umane”, a spus Preasfinția Sa.

Parteneriatul urmărește desfășurarea de acțiuni comune pentru prevenirea consumului de droguri, alcool, tutun și a altor tipuri de dependențe în rândul copiilor, tinerilor și adulților.

Alt obiectiv avut în vedere este dezvoltarea în rândul populației a cunoștințelor obiective, actualizate și corecte despre droguri, precum și depășirea prejudecăților în tratarea fenomenului și conștientizarea responsabilității individuale.

Șeful Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Argeș, Comisarul Constantin Durleci a declarat că protocolul încheiat astăzi este foarte important pentru că Biserica poate ajuta mult Agenția Națională Antidrog.

În cadrul evenimentului au fost prezentate materiale care avertizează asupra pericolului reprezentat de consumul de droguri, urmând ca preoții să facă cunoscute enoriașilor efectele nocive pentru sănătatea personală, dar și societate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…