Conferinta Episcopilor Ortodocsi Canonici din America

‘Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune’ (Matei 25, 21).

Duminica Daruirii Luminii – 21 ianuarie 2007

Prea Cuviosilor si Prea Cucernicilor Parinti, Cinului Monahal si Drept Credinciosilor Crestini ai Bisericii Ortodoxe din America

Iubitii nostri in Domnul,

Ne aducem aminte cu bucurie de invataturile Domnului Hristos in legatura cu talantii care au fost dati slugilor de catre stapanul lor, si cum fiecare sluga a fost chemata sa raspunda pentru talantul pe care l-a primit. Una din cele mai staruitoare rugaciuni e ca noi sa nu fim ca sluga nepasatoare care doar temandu-se, dar neiubindu-si stapanul, s-a dus si si-a ingropat talantul in pamant si mai apoi a fost aruncata in intunericul cel mai din afara pentru necredinciosia ei, informeaza romarch.org. Slugii celei credincioase, Domnul i-a raspuns: ‘Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune; intra intru bucuria Domnului tau’.

De aceea, ca cei care am fost chemati sa-i slujim pe credinciosi ca pastori de suflete, ne rugam zi de zi pentru voi ca sa ne fiti alaturi in sarcina pe care Domnul Hristos Insusi ne-a dat-o cand a poruncit Bisericii sa faca ucenici in toata lumea. Prin mila lui Dumnezeu noi am fost daruiti acestei natiuni ca sa o slujim si sa-i impartasim frumusetea netrecatoare a credintei noastre ortodoxe pentru ca aceasta pretioasa Evanghelie sa transforme nu numai neamurile, ci si viata de fiecare zi a oamenilor pentru care Hristos a murit si a inviat.

Noi implinim aceasta porunca de fiecare data cand ne adunam sa savarsim Dumnezeiestile Taine, cand credinciosii nostri preoti citesc Evanghelia, cand construim biserici in comunitatilor noastre, cand predam in scolile duminicale, si cand ii slujim pe cei nevoiasi din mijlocul nostru.

Dar, zilele si epoca in care traim ne ofera multe moduri de a comunica efectiv mesajul credintei apropiatilor si fratilor nostri. Traim intr-o epoca cand tehnologia comunicatiilor a facut sa creasca capacitatea noastra de a trezi constiinta credintei ortodoxe ca niciodata. Tehnologii ca internetul, telefoanele mobile, precum si televizorul, radioul si tiparul ne-au dat imboldul de a profita de aceste instrumente ca sa implinim porunca Mantuitorului. Aceste tehnologii sunt deja folosite de multi pentru a transmite mesaje copiilor si nepotilor, si acele mesaje, unele bune, altele nu tocmai bune, afecteaza vietiile noastre in fiecare zi. Unde este vocea Ortodoxiei in aceasta cacofonie moderna de mesaje?

Nu trebuie sa ne temem de tehnologia moderna sau sa ne fie frica ca vom fi depasiti de potentialul ei. Multi credinciosi ortodocsi muncesc serios pentru a face ca aceste tehnologii sa fie folosibile de catre Biserica. La capatul acestui efort se afla Radioul Crestin Ortodox. Aceasta agentie a Conferintei Episcopilor Ortodocsi Canonici din America produce programe radio saptamanale, iar acum lanseaza o sursa media on line de 24 de ore numita The Ark care v-a pune la dispozitie muzica crestin ortodoxa si mult mai multe pentru credinciosii nostri.

Datorita acestei ocazii fara precedent de a sluji parohiile noastre si pe credinciosi prin media am stabilit a treia duminica din ianuarie ca Duminica Daruirii Luminii. In acest an, duminica despre care este vorba este 21 ianuarie 2007. Indemnam ca fiecare parohie sa participe prin a oferi o contributie speciala in aceasta duminica si a ajuta sa construim o media nationala, sustinuta si puternica, marturie a crestinatatii ortodoxe din America.

Va indemnam ca impreuna sa valorificam talantii pe care ii avem si sa-i folosim cu credinciosie pentru a ne sluji unii pe altii si aceasta natiune si impreuna sa auzim de la Domnul: ‘Bine, sluga’.

Fie ca Hristos, Adevarata noastra Lumina, sa ne daruiasca pace si mantuire!

Cu dragoste parinteasca si atasament,

Arhiepiscop Demetrios, presedinte – Arhiepiscopia Ortodoxa Greaca din America;

Mitropolit Philip, vicepresedinte – Arhiepiscopia Crestin Ortodoxa Antiohiana din America de Nord;

Mitropolit Christopher, secretar – Biserica Ortodoxa Sarba din Statele Unite si Canada;

Mitropolit Nicholas de Amissos, casier – Episcopia Ortodoxa Carpato – Rusa din Statele Unite;

Mitropolit Herman – Biserica Ortodoxa din America;

Arhiepiscop Nicolae – Arhiepiscopia Ortodoxa Romana in America si Canada;

Mitropolit Joseph – Biserica Ortodoxa Rasariteana Bulgara;

Mitropolit Constantine – Biserica Ortodoxa Ucraineana din Statele Unite;

Episcop Ilia de Philomelion – Episcopia Ortodoxa Albaneza din America.

Comentarii Facebook


Știri recente