Conferința duhovnicească la Timișoara

Marți, 1 aprilie, Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara a găzduit conferința „Viața de familie – fericire, durere sau divertisment”, susținută de biofizicianul dr. Virgiliu Gheorghe Vlăescu. Evenimentul a fost organizat de ASCOR Timișoara, Asociația ProLogos și Asociația „Familia Ortodoxă”, potrivit mitropolia-banatului.ro.

La conferință a participat și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei alături de clerici de la Centrul eparhial, preoți, profesori și studenți de la Facultatea de Teologie din Timișoara, precum și foarte mulți tineri timișoreni.

Familia este centrul vieții creștine și vedem că în ziua de astăzi este grav lovită prin toate mijloacele de comunicare. În acest context Biserica prin mesajul ei dorește să repună pe fundamente sănătoase familia ortodoxă.

„Problemele principale ale familiei din ziua de astăzi sunt mentalitățile, stereotipiile, care animă omul în societatea contemporană și care au foarte puțin în comun cu viața de familie; tinerii care se căsătoresc sunt marcați de divertisment, se avântă într-o viață de familie fără să știe ce îi așteaptă, pentru că ei înșiși nu au avut parte de o viață de familie echilibrată. Aceștia intră într-o nouă etapă a vieții lor, pentru care nu sunt pregătiți și nimeni nu le spune cum și ce ar trebuie să facă, ca să-și îmbunătățească relațiile. Familia este un organism care trebuie crescut puțin câte puțin, până ajunge la maturitate. Din păcate, astăzi acesta nu mai ajunge la maturitate și apare fenomenul de recluziune, ceea ce duce în final la divorț. Cea mai importantă soluție, care dă cele mai bune rezultate pentru stabilitatea maritală este viața religioasă. Faptul că oamenii merg la biserică, că au un duhovnic, deja le consolidează relația. Cei care doresc să aibă o viață de familie fericită, trebuie să lupte pentru familie, ca pentru cel mai important aspect al vieții lor”, a declarat biofizicianul Virgiliu Gheorghe Vlăescu.

La finalul conferinței, a fost făcută prezentarea Asociației ProLogos, oferindu-se informații despre activitățile și misiunea catehetică pe care asociația o are în cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente