Conferință duhovnicească la Râmnicu Vâlcea

În Sala Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, luni, 21 martie, de la orele 18:00, a avut loc a doua conferință duhovnicească din seria întâlnirilor duhovnicești ce se desfășoară în Arhiepiscopia Râmnicului pe perioada Postului Mare, în cadrul proiectului intitulat generic Omul între Taina Botezului și Împărăția lui Dumnezeu.

Prelegerea cu tema „Paștile Crucii”, a fost prezentată de către părintele conf. univ. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Andrei Șaguna din Sibiu.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, de către Biroul de Catehizare a Tineretului din cadrul Eparhiei Râmnicului și A.S.C.O.R. – Filiala Râmnicu Vâlcea, după cum ne informează arhiram.ro.

„Este una dintre zilele minunate, în care Dumnezeu ne-a îngăduit să ne bucurăm împreună cu tinerii, mai puțin tinerii, preoții și credincioșii din Râmnicu Vâlcea pe o temă dată referitoare la „Paștile Crucii” acea parte din Post care leagă într-un fel sau altul Floriile și Săptămâna Patimilor de Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Nevoia unei astfel de teme se pune tot mai atent astăzi când vedem cât de mult se pătimește și în aceeași vreme pierdem sensul pătimirilor fiind neatenți de foarte multe ori la modul în care suferința lui Hristos este fundament vindecării suferinței noastre. De aici și nevoia de a vorbi despre lucrurile acestea și de a ne bucura împreună de ele, pornind de Luni și până la Ziua cea mare și binecuvântată a Învierii Domnului…”, a spus părintele Constantin Necula referitor la necesitatea acestei teme.

La conferință a participat și Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care la final a rostit un cuvânt de mulțumire.

La întrunire au fost prezenți numeroși credincioși, tineri și vârstnici: preoți profesori, profesori, preoți, stareți, monahi și monahii, seminariști, elevi și studenți. Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului au participat Pr. Mihail Pretorian, Inspector cu Catehizarea Tineretului și pr. prof. dr. Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

Următoarea conferință duhovnicească cu tema Să nu vă depărtați de Împărtășire! Euharistia – Paștile Bisericii, va avea loc miercuri, 30 martie 2011, de la orele 18,00, la Sala Teatrului „Anton Pann” din Rm. Vâlcea și va conferenția pr. lect. univ. dr. Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Conferințele duhovnicești, organizate pe perioada Postului Mare în Arhiepiscopia Râmnicului, sub genericul ‘Omul între Taina Botezului și Împărăția lui Dumnezeu’, se înscriu în contextul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2011 ca ‘An omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii’.

Comentarii Facebook


Știri recente