Conferință duhovnicească la Râmnicu Vâlcea

În Arhiepiscopia Râmnicului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, la inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Vicar Emilian Lovișteanul, continuă seria conferințelor duhovnicești ce se desfășoară pe perioada Postului Mare, în cadrul proiectului „Omul între Taina Botezului și Împărăția lui Dumnezeu”.

Astfel, miercuri, 30 martie, în Sala Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, de la orele 18:00, a avut loc o nouă conferință duhovnicească, în cadrul căreia părintele lect. univ. dr. Jan Nicolae, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a susținut prelegerea cu tema Să nu vă depărtați de împărtășire! Euharistia – Paștile Bisericii. Evenimentul a fost organizat, de către Biroul de Catehizare a Tineretului din cadrul Eparhiei Râmnicului și A.S.C.O.R. – Filiala Râmnicu Vâlcea, după cum ne informează arhiram.ro.

„Mă bucur din toată inima că la Râmnicu Vâlcea, cetatea duhovnicească a sfinților Antim Ivireanul și Calinic Cernicanul, au loc seri duhovnicești și că în această seară am participat cu un cuvânt dedicat Sfintei Împărtășanii. Revigorarea euharistică a parohiilor noastre, participarea în primul rând la Liturghia Pascală cu cuminecare, reprezintă un deziderat pastoral care după părerea mea trebuie astăzi regăsit cu mai multă rigoare”, a spus părintele Jan, referitor la tema prezentată.

La întrunire au fost prezenți numeroși credincioși, tineri și vârstnici: preoți profesori, profesori, preoți, monahi și monahii, seminariști, elevi și studenți.

Următoarea conferință duhovnicească cu tema De la Taina Sf. Botez – la Taina Sf. Cununii: Viața noastră între Dumnezeu și lume, va avea loc marți, 5 aprilie 2011, de la orele 18,00, în Sala Filarmonicii de Stat „Ion Dumitrescu” din Rm. Vâlcea și va fi susținută de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Conferințele duhovnicești, organizate pe perioada Postului Mare în Arhiepiscopia Râmnicului, sub genericul ‘Omul între Taina Botezului și Împărăția lui Dumnezeu’, se înscriu în contextul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2011 ca ‘An omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii’

Comentarii Facebook


Știri recente