Conferință duhovnicească la Protopopiatul Bacău

La sediul Protopopiatului Bacău s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, luni, 10 iunie, o conferință duhovnicească la care a fost invitat părintele prof. dr. Cristinel Teșu.

În contextul anului 2014, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul o­ma­gial euharistic (al Sfintei Spo­­ve­danii și al Sfintei Îm­păr­tășanii), cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la inițiativa preacucernicului părinte protopop Costică Busuioc, la sediul Protopopiatului Bacău a avut loc în ziua de 10 iunie a.c. prima conferință duhovnicească din acest an. Potrivit epr.ro, invitat a fost preotul prof. dr. Cristinel Teșu, de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași. În cadrul conferinței au fost dezbătute mai multe teme de actualitate, între care misiunea Bisericii în societatea actuală, implicarea preoților în viața duhovnicească prin calitatea de duhovnici activi plini de râvna pentru binele creștinilor din comunitățile unde activează, precum și alte probleme duhovnicești. Preoții din protopopiat au răspuns invitației adresate de părintele protopop Costică Busuioc, fiind plăcut impresionați de prestația de înaltă ținută intelectuală a profesorului ieșean.

La finalul întrevederii, părintele Costică Busuioc a transmis urările și binecuvântarea ierarhului celor prezenți, exprimându-și totodată bucuria întâlnirii cu preoții în noua sa demnitate de protopop. De asemenea, a lansat preoților participanți invitația de a fi prezenți în fiecare zi de vineri la serile cultural-duhovnicești ce se desfășoară la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului și a anunțat susținerea următoarei conferințe administrative care va avea loc în data de 17 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente