Conferință duhovnicească la Ploiești

La Biserica Eroilor Tineri din Ploiești a avut loc luni, 7 februarie, o nouă întâlnire duhovnicească în seria ‘Întâlniri de conștiință’, în cadrul căreia a fost lansat un volum autobiografic al invitatului serii. Întâlnirea duhovnicească, intitulată ‘Conștiința unei vieți asumate’, a fost moderată de părintele Claudiu Băzăvan, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’.

‘Redacția ‘Conștiința’ a reluat de luni organizarea de conferințe lunare. Invitatul primei ‘Întâlniri de Conștiință’ din acest an a fost profesorul și veteranul de război Grigore Dobrescu, cel care și-a lansat cu acest prilej cartea autobiografică intitulată ‘Copilul nimănui’. Tipărit la Editura Perloliv din Ploiești, volumul își poartă cititorul prin episoadele dramatice trăite de autor și de familia sa: moartea mamei la numai șase luni după naștere, copilăria petrecută printre străini, scena teribilă a unei crime la care este martor, viața în calitate de copil de trupă în plin război, zbaterile din perioada comunismului’, a precizat părintele Claudiu Băzăvan.

‘Aproape în toate basmele românești se întâlnește sfatul: ‘Să nu te uiți în urmă!’ Eu, care știu ce am în față la cei 80 de ani, mă voi abate de la porunca firească, pentru că, în tradițiile moșnenilor mei, se crede că, la final, gândul ori sufletul colindă pe toate cărările pe care ai călcat în viața ta de om’, a mărturisit invitatul Grigore Dobrescu. La finalul conferinței, profesorul Grigore Dobrescu a primit din partea redacției Diploma de excelență ‘pentru modul exemplar în care a știut să preschimbe suferința în biruință și tristețea în bucurie’.

Comentarii Facebook


Știri recente