Conferință duhovnicească la Craiova

Credincioșii din Cetatea Băniei au participat joi, 5 aprilie a.c., la conferința duhovnicească susținută la Căminul preoțesc „Renașterea” de către lector univ. dr. Ionel Ungureanu, de la Facultatea de Teologie Istorie și Științe ale Educației din cadrul Universității din Craiova, după cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei. Invitatul le-a vorbit creștinilor prezenți pe tema: „Șederea bisericească în socialul contemporan”.

„La biserică trebuie să fim cu gândul doar acolo, de aceea e timpul de ședere în Biserică, e timpul de adunare, nu de activitate, așa cum din păcate se întâmplă foarte mult astăzi. E timpul de a căuta alt duh decât al lumii. Putem face acest lucru, cu ajutorul lui Dumnezeu”, a mărturisit teologul.

Lepădarea de sine și de grijile lumești, fundamentale pentru viața creștină

Prof. Ionel Ungureanu a precizat că este esențial pentru fiecare creștin ca în momentele de „ședere” în lăcașul sfânt să se lepede de sine și de grijile lumești: „Aș insista asupra a două lucruri, două atitudini. Una este definitorie: tăgăduirea de sine, adică lepădarea de sine, vederea nimicniciei proprii, a ne vedea în fața lui Dumnezeu așa cum suntem, nu măreția de sine. Dacă ne ducem cu ele în fața lui Dumnezeu, am eșuat. Dacă în fața oamenilor socialul ne cere anumite lucruri care par puțin mai lumești, în fața lui Dumnezeu trebuie să ne debarasăm repede de ele, pentru că reprezintă un balast. Al doilea aspect, pentru a putea ședea în fața lui Dumnezeu, este lăsarea deoparte a întregii noastre preocupări a vieții de aici, depășirea actualității acesteia”, a subliniat lector univ. dr. Ionel Ungureanu.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul seriei de conferințe din Postul Sfintelor Paști, organizate în perioada 2-6 aprilie de către Asociația Studenților Creștin – Ortodocși Români (ASCOR), filiala Craiova. Primul invitat la aceste conferințe a fost Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, care a vorbit pe tema „Învierea lui Hristos, bucuria noastră”. Astăzi, 6 aprilie, Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, va încheia seria întâlnirilor duhovnicești, susținând o conferință cu tema: „Învierea Domnului, speranța noastră într-o lume secularizată”.

Comentarii Facebook


Știri recente