Conferință duhovnicească la Cluj

Duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex Anglia, Zaharia Zaharou, susține începând cu ora 18:00, o conferință duhovnicească la Cluj-Napoca, potrivit Radio TRINITAS. Tema este „Zidirea Inimii prin primirea rușinii din Taina Spovedaniei”.

Părintele Zaharia Zaharou s-a născut și a crescut în Cipru. La 18 ani a plecat în Anglia pentru de a studia Chimia, la Londra. Aici l-a cunoscut pe Părintele Sofronie Saharov care venise din Muntele Athos să înființeze Mănăstirea Essex și a hotărât să renunțe la chimie pentru a urma calea monahală. A fost trimis să studieze teologia în Franța și Grecia, iar la finalizarea studiilor s-a întors la Essex. Este licențiat în Teologie al Institutului Saint-Serge din Paris și al Universității din Tesalonic. Titlul de doctor în Teologie l-a obținut cu o lucrare despre teologia Arhimandritul Sofronie, făcută sub îndrumarea renumitului teolog grec George Mantzaridis.

Pe lângă limba greacă, vorbește fluent rusă, franceză și engleză. Este autor al mai multor cărți, unele publicate și în limba română: „Hristos Calea vieții noastre. Darurile teologiei arhimandritului Sofronie”, „Lărgiți și voi inimile voastre”, „Omul tainic al inimii: Cultivarea inimii în Antropologia Ortodoxă”, „Merinde pentru monahi”. A conferențiat despre teologia Sfântului Siluan Athonitul și a Starețului Sofronie în numeroase țări, dintre care Anglia, Finlanda, Grecia, Bulgaria, România.

Comentarii Facebook


Știri recente