Conferință duhovnicească la Alcalá de Henares – Spania

La invitația Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Alcalá de Henares, Spania, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia, protosinghelul Ioan Cojan, a acceptat să vină în Alcalá de Henares – Spania, unde a susținut o conferință duminică, 11 martie.

Sfinția sa a slujit Taina Sfântului Maslu în biserica parohiei, începând cu ora 18.00, iar după slujbă le-a vorbit celor prezenți despre criza economică prin care trecem cu toții, cu accent pe tragedia instalată în rândul românilor din Spania, situație care poate fi depășită numai prin apropierea de Dumnezeu și de biserică. În condițiile în care unii români se întorc acasă deoarece nu își mai găsesc de muncă, dar soțul sau soția rămâne în Spania, îndemnul părintelui Ioan Cojan a fost ca pe primul loc să fie mereu familia, pentru ca astfel să se poată bucura de toate bunurile dobândite, să rămână în unitate indiferent care ar fi încercările vieții, să treacă peste toate împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Părintele Adrian Pintea, parohul din Alcalá de Henares, a propus ca tema abordată de starețul Ioan să facă trimitere la greutățile românilor, acestea constituind problema majoră a zilelor noastre: „Părintele Ioan este un călugăr, dar are o experiență bogată nu doar ca stareț și ca monah, ci, fiind aproape de oraș, activitatea sa vizează și lumea din jurul mănăstirii. Mulți oameni din Alba Iulia merg des la mănăstire, astfel părintele a ajuns să cunoască realitățile cu care mirenii se confruntă, problemele familiale, economice, sociale etc. Acesta este motivul pentru care am propus să ne vorbească despe criza economică, având în vedere situația tragică prin care trec românii din Spania; foarte mulți nu au un loc de muncă și își pun problema dacă să mai stea sau să se întoarcă în țară”.

Profitând de vizita în Spania, părintele Adrian l-a însoțit pe părintele Ioan Cojan să viziteze renumita Catedrală Catolică din Burgos, datată în secolul al XIII-lea, locaș construit în stil gotic și care atrage, prin frumusețea ei, turiști din toată lumea. De asemenea, oaspetele a avut ocazia să viziteze șantierul bisericii românilor ortodocși din Alcalá de Henares, biserică a cărei construcție se apropie de final.

Părintele Ioan Cojan și-a început vizita în Alcalá de Henares miercuri, 7 martie, iar în cursul zilei de luni a fost primit la reședința episcopală din Villalbilla, Madrid, de către Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

Părintele stareț Ioan se va întoarce în țară astăzi, 14 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente