Conferință duhovnicească în Episcopia Caransebeșului

Directorul Institutului Catolic din Paris a conferențiat la Caransebeș

Centrul eparhial al Episcopiei Caransebeșului a găzduit aseară conferința profesorului Denis Villepelet, directorul Institutului Catolic din Paris și unul dintre cei mai cunoscuți cercetători recunoscuți internațional în domeniul Cateheticii. La prelegerea profesorului francez au asistat câteva zeci de oameni printre care s-a aflat și Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

„Ne bucurăm foarte mult că domnia sa a acceptat invitația noastră și iată, pentru trei zile, l-am avut ca oaspete în episcopia noastră. Atât la Reșița, cât și la Caransebeș au fost foarte mulți preoți, studenți și elevi teologi, dar și foarte mulți credincioși”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, după cum informează TRINITAS TV.

Profesorul Denis Villepelet a vorbit în conferințele sale despre provocarea interiorității, despre credința înțeleasă ca meditație, despre pedagogia inițierii și slujirea aproapelui.

„Chiar dacă România nu pare afectată de acest proces de decreștinare, sunt de părere că Biserica Ortodoxă se arată, totuși, interesată de cercetarea pe care noi o facem în Franța asupra catehezei și mai ales asupra practicilor catehetice în vechile țări ale Europei de Vest”, a spus Denis Villepelet, Director la Institutul Catolic din Paris.

Profesorul Villepelet a susținut pe 18 martie și o conferință în sala de festivități a Consiliului Județean Caraș-Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente