Conferință duhovnicească despre Nevoile reale ale tinerilor, la Craiova

În sala de festivități a Căminului preoțesc „Renașterea” a avut loc marți, 3 aprilie 2012, începând cu ora 18:00, o conferință duhovnicească pe tema „Nevoile reale ale tinerilor”, susținută de teologul Claudiu Răducu, informează Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei. Invitatul le-a vorbit celor prezenți despre importanța și rolul credinței în viața tinerilor.

„Am subliniat încă din titlu «nevoile reale» pentru că, aparent, suntem învățați ca în generația de acum să avem anumite nevoi induse: nevoia de a fi bogat, de a fi cel mai frumos, de a fi cel mai cunoscut și așa mai departe. În realitate însă oamenii au alte nevoi: care țin de iubire, de înțelegere, de sănătate, atât fizică dar și psihică, de interrelaționare, dar în primul rând de credința în Dumnezeu”, ne-a precizat Claudiu Răducu.

Teologul a adăugat că toate necazurile pot fi depășite dacă tinerii își îndreaptă atenția spre nevoile de fond, care țin de latura spirituală. „Este bine ca tinerii să cunoască nevoile reale ale lor, pentru a ști bine ce cale să urmeze, pentru că altminteri pot avea eșecuri nenumărate, atât personale și cât și în familie: dezastre familiare, despărțiri, iar aceste lucruri se întâmplă pentru că tinerilor nu le este educată conștiința pentru a fi atentă la aceste realități. Sunt realități asupra cărora părinții noștri, strămoșii noștri, s-au orientat și ne-au lăsat învățături. Este foarte important să le aducem aminte tinerilor care sunt pașii importanți de urmat în viață, pentru a avea un echilibru și liniște”, a subliniat teologul Claudiu Răducu.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul seriei de conferințe din Postul Sfintelor Paști, organizate în perioada 2-6 aprilie de către Asociația Studenților Creștin – Ortodocși Români (ASCOR), filiala Craiova. Primul invitat la aceste conferințe a fost Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, care a vorbit pe tema „Învierea lui Hristos, bucuria noastră”. Vineri, 6 aprilie, Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, va încheia seria întâlnirilor duhovnicești, susținând o conferință cu tema „Învierea Domnului, speranța noastră într-o lume secularizată”.

Comentarii Facebook


Știri recente