Conferință despre Relațiile româno-elene în sec. XVII-XIX la Galați

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc ieri, 18 martie, conferința cu tema „Relațiile dintre Valahia și Moldova cu Mănăstirile athonite – documente de la Mănăstirea Dochiariu din Sfântul Munte:1634- 1861”. Organizată de Universitatea Dunărea de Jos – Galați, conferința a fost susținută de domnul Florin Marinescu, profesor la Institutul de Studii Neoelenice din Atena. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Sincron Marinescu

Mai multe detalii cu privire la această conferință a oferit pentru TRINITAS TV, Florin Marinescu, profesor la Institutul de Studii Neoelenice din Atena: „Am avut plăcerea în această după amiază atât de a întâlni pe Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cât și de a participa împreună cu dânsul la un dialog. Nu a fost vorba aici de o conferință a mea, ci un dialog prilejuit de venirea mea. Acest dialog a pus în valoare misiunile mele la Muntele Athos. Am vorbit cu o mare plăcere și o mare bucurie studenților care nu au avut încă posibilitatea de a ajunge la Muntele Athos”.

La întâlnire au fost prezenți ieri, profesori și studenți ai Facultății de Teologie din Galați, dar și consilieri ai Centrului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente