Conferință despre Medicină și spiritualitate la Palatul Patriarhiei

Conferința Medicină și spiritualitate – o abordare multidisciplinară a pacientului vârstnic a început, astăzi, 19 aprilie 2012, la Palatul Patriarhiei.

Manifestarea este organizată de Patriarhia Română și Compania de medicamente „Antibiotice” și își propune identificarea unor soluții pentru sănătatea pacienților vârstei a treia, astfel încât aceștia să își poată păstra un rol activ în societate, indiferent de vârstă.

Evenimentul se înscrie în seria de activități dedicate Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română, a declarat în deschidere Ioan Nani, directorul general al Companiei „Antibiotice”, după cum informează Radio TRINITAS:

„Nu suntem la prima inițiativă în colaborare cu Patriarhia Română sau, mai exact, cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Pe vremea când Preafericirea Sa era mitropolit al Moldovei și Bucovinei împreună cu noi realizam multe asemenea acțiuni într-un centru extraordinar pe care l-a dăruit Iașiului Centrul Providența și unde au avut loc în decursul anilor multe manifestări. Acum o lună și jumătate, fiind în vizită la Patriarhul României, mi-a făcut cunoscut faptul că Biserica Ortodoxă Română a declarat anul 2012 Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Imediat mintea mea s-a dus spre faptul că Uniunea Europeană tocmai declarase anul în curs ca fiind Anul european al îmbătrânirii active și solidarității între generații și așa am convenit de comun acord că ar fi bine să fie organizată această conferință”.

Mâine este așteptat la conferință și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care va rosti participanților un cuvânt de bun venit.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…