Conferință despre economia socială, la Sibiu

Arhiepiscopia Sibiului, Arhiepiscopia Tomisului și Arhiepiscopia Râmnicului sunt partenere într-un amplu proiect de economie socială, implementat în 17 județe din țară. La Sibiu a avut loc astăzi, 15 noiembrie, o conferință regională, prin care s-a prezentat proiectul „Economia socială. Șanse reale pentru o viață mai bună”, potrivit mitropolia-ardealului.ro. Arhiepiscopia Sibiului, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pune la dispoziție un centru continuu de prezentare continuă a proiectului.

La conferința de astăzi au participat prefectul județului Sibiu, Horațiu Răcuciu, decanul Facultății de Științe Socio-Umane de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Dumitru Batâr, pro-decanul Mihai Neamțu de la universitatea amintită, reprezentanți ai instituțiilor din domeniul social, studenți precum și reprezentanții celorlalți parteneri din cadrul proiectului cum ar fi președintele Fundației „Inimă pentru Inimă”, Lidia Dobre, consilierul misionar-pastoral și de imagine al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. conf. univ. dr. Constantin Necula și pr. Petre Vețeleanu din partea Arhiepiscopiei Râmnicului. După cuvintele de salut ale invitaților a urmat prezentarea proiectului, obiectivele, activitatea și rezultatele așteptate.

Proiectul este unul strategic și se desfășoară în perioada 2011-2013. Are ca obiectiv principal dezvoltarea sectorului economiei sociale în cele trei regiuni. Se desfășoară mai multe activități precum realizarea unui studiu în domeniul economiei sociale, făcut de doi experți din România ce vor dezvolta conceptul de economie socială și doi experți din Italia, care vor aduce modele de bună practică în acest domeniu. Vor fi 17 seminarii de informare în domeniu, în cele 17 județe și două conferințe regionale alături de cea de astăzi. Au fost instruiți 15 formatori în domeniu, care au realizat materiale de informare și au participat la un schimb de experiență în Italia. Partenerii din Italia în acest proiect sunt Asociația „Bambini in Romania”, Comunita Nuova și Consorzio Cooperative Solidarieta e Lavor.

Comentarii Facebook


Știri recente