Conferință despre cunoașterea prin jertfă, la Sibiu

Asociația ‘Pro-Vita’, filiala Sibiu, împreună cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR), filiala Sibiu, și Fundația ‘Părintele Arsenie Boca’ din București au organizat marți, 24 mai, la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu, conferința ‘Cunoașterea prin jertfă. Mărturia unei vieți’, susținută de fostul deținut politic Dan Lucinescu, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Transilvania.

Aula ‘Mitropolit Ioan Mețianu’ a instituției de învățământ amintite a fost plină de studenți, tineri și credincioși din oraș și chiar de mai departe, iar mare parte din cărțile lui Dan Lucinescu au fost puse spre vânzare celor interesați. Alături de Dan Lucinescu s-au aflat conf. dr. Sebastian Moldovan de la facultatea amintită și Cristian Filip, președintele Fundației ‘Arsenie Boca’.

După o introducere în tema conferinței făcută de conf. dr. Sebastian Moldovan, Cristian Filip a prezentat pe scurt cum a luat naștere fundația din București care poartă numele marelui duhovnic din Ardeal și care promovează valorile românești și renașterea spirituală a poporului român. De asemenea, Cristian Filip a prezentat pe scurt viața și activitatea literară și de cercetare ale cadetului de aviație, inventatorului și scriitorului Dan Lucinescu.

Ajutorul divin

Conferința a continuat cu mărturisirile făcute de Dan Lucinescu din timpul celor 16 ani de temniță comunistă, perioadă în care numai intervenția divină l-a ajutat să treacă peste mari obstacole, peste momentele în care viața i-a fost pusă în pericol și să-și ducă până la capăt detenția fără nici cea mai mică urmă de concesie.

‘După cei mai bine de 15 ani de închisoare comunistă, nu mai eram același Dan Lucinescu. În momentul în care faci eforturi să ai legături cu Dumnezeu în permanență nu mai ești același om. Am avut ajutorul divin încă de la arestarea mea, când am avut în fața ochilor spectrul morții. A intrat în pușcărie Dan Lucinescu și a ieșit o cu totul altă persoană cu același nume. Atât de puternică a fost această legătură cu divinul, încât nimic nu mă afecta. Orice suferință pentru mine era un moment în care eram gata să trec dincolo și eram nerăbdător să merg acolo, dar nu s-a întâmplat acest lucru și clipele acestea se repetau. Când se trăgeau zăvoarele și auzeam împușcături aveam o stare de euforie și-mi spuneam că acum voi pleca dincolo, dar aceasta nu s-a întâmplat, datorită ajutorului divin’, a conchis Dan Lucinescu.

Partea de final a conferinței a fost marcată de relatările întâlnirilor dintre Dan Lucinescu și părintele Arsenie Boca și de răspunsurile la întrebările venite din sală.

Dan Lucinescu, fost deținut politic, este un cunoscut inventator român, fizician de renume, membru cercetător al Academiei Române, specialist în domeniul ultrasunetelor și al fizicii nucleare și a publicat 20 de cărți, cele mai cunoscute fiind ‘Ștefan cel Mare și Sfânt’ , ‘Jertfa’ și ‘Lupta’.

Comentarii Facebook


Știri recente