Conferința Descoperă omul potrivit la locul potrivit, la Iași

La Casa de Oaspeți Sfântul Nicolae din Iași a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a avut loc astăzi, 4 august 2011, conferința intitulată „Descoperă omul potrivit la locul potrivit”. Conferința a fost organizată în cadrul proiectului „Centrele de incluziune socială – oportunitate pentru facilitarea participării pe piața muncii a grupurilor vulnerabile” și a reunit reprezentanți ai unor instituții publice și ONG-uri.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate angajatorilor oportunitățile încadrării în câmpul muncii a diferitelor categorii de persoane vulnerabile, în special a celor cu dizabilități, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS, părintele Narcis Axinte, consilier al Sectorului de asistență socială Diaconia, al Arhiepiscopiei Iașilor.

Proiectul „Centrele de incluziune socială – oportunitate pentru facilitarea participării pe piața muncii a grupurilor vulnerabile” se derulează în perioada octombrie 2010-septembrie 2011.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea de măsuri specifice pentru facilitarea accesului pe piața muncii a 4.210 persoane aflate în dificultate din întreaga țară.

În acest sens s-au derulat și se vor derula cursuri de calificare în funcție de nevoile pieței muncii avându-se în vedere și oferirea de consiliere psihologică și orientare profesională, în vederea obținerii unui loc de muncă de către beneficiari.

Comentarii Facebook


Știri recente