Conferință dedicată Părintelui Dumitru Stăniloae la Centrul religios-cultural „Dumitru Stăniloae” din Viena

Centrul religios-cultural „Dumitru Stăniloae” din Viena a organizat sâmbătă, 9 octombrie și duminică, 10 octombrie, o conferință dedicată Părintelui profesor Dumitru Stăniloae. Conferința a fost prezentată de poeta Lidia Stăniloae, fiica părintelui, care este prezentă la Viena în mod special pentru acest moment, informează părintele Emanuel Nuțu.

Cu acest prilej, sâmbătă dimineața, de la ora 10:00, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Capela Centrului Religios – Cultural „Dumitru Stăniloae”, iar seara, de la ora 18:00, la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” s-a oficiat Slujba Vecerniei urmată de o slujbă de pomenire a Părintelui Dumitru Stăniloae la împlinirea a 17 ani de la trecerea marelui nostru teolog în Împărăția Luminii.

Astăzi, 10 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească înconjurat de către de preoții slujitori la Viena: părintele Nicolae Dura, părintele Emanuel Nuțu și părintele Ioan Moga, cu participarea a peste 400 de credincioși. După Sfânta Liturghie, în sala parohială, doamna Lidia Stăniloae a continuat prezentarea vieții și activității Părintelui profesor Dumitru Stăniloae.

„Parohia din Viena a organizat o întâlnire a mea cu enoriașii în care am vorbit despre tata și s-a oficiat și slujba parastasului, iar Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim ne-a onorat cu prezența ceea ce ne-a bucurat foarte mult”, a spus Lidia Stăniloae, fiica Părintelui Dumitru Stăniloae, după cum informează TRINITAS TV.

„Credincioșii ortodocși români de la Viena, grupați în jurul Parohiei „Sfânta Înviere a Domnului și Sfântul Apostol Andrei”, în frunte cu părintele prof. dr. Nicole Dura și cu mine am trăit o adevărată sărbătoare prin prezența doamnei Lidia Stăniloae. Toți au rămași impresionați de chipul luminos al părintelui Dumitru Staniloae, de viața lui curată, sfântă, de suferință, dar și de mare lumină, de nădejde, de pace și de bucurie care iradia din chipul său, ca și din exemplul familiei sale”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…