Conferință dedicată Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, la Mănăstirea Arnota

Marți, 12 septembrie, a avut loc, la Mănăstirea Arnota, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, cea de-a treia conferință a preoților vâlceni din Protopopiatul Horezu, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Oltenia. Întâlnirea a fost dedicată Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, eveniment ce se încadrează în rândul manifestărilor prilejuite de proclamarea anului 2010 ca ‘An omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Românești’.

În cadrul conferinței au fost prezentate referatele ‘Autocefalia în dialogul ortodox’, ‘Autocefalia și responsabilitatea vieții și activității Eparhiei Râmnicului în perioada 1885-2010’ și ‘Patriarhia Română în zilele noastre. Preafericitul Părinte Daniel, al VI-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române’. Cele trei teme au fost dezbătute pe larg de părintele Constantin Sandu de la Parohia Grădiștea, comuna Grădiștea, de părintele Constantin Mănescu de la Parohia Horezu II Urșani, localitatea Horezu, și de părintele Constantin Dumitrescu de la Parohia Râmești din Horezu. După susținerea prelegerilor, preoții prezenți au putut discuta pe temele tratate. În încheierea manifestării au fost discutate mai multe probleme legate de pastorație.

La această întâlnire au participat, în calitate de invitați, Eugen Petrescu, scriitor și președinte al Asociației Naționale ‘Cultul Eroilor’ filiala Vâlcea, prof. Sica Floriana Șerban, preoți din cadrul Protopopiatului Horezu, precum și maicile de la Mănăstirea Arnota. Lucrările conferinței au fost conduse de preoții Ion Marin, protopop de Horezu, și Cristian Ana, secretar în cadrul Protoieriei Horezu. (arhid. Liviu Găman)

Comentarii Facebook


Știri recente