Conferință de presă pentru diseminarea rezultatelor proiectului SOCIAL la Iași

La sediul Fundației Solidaritate și Speranță din Iași, s-a desfășurat, vineri, 14 decembrie 2012, un nou eveniment de promovare a rezultatelor proiectului „SOCIAL-Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate” și o conferință de presă pe aceeași tematică, după cum a precizat Părintele Consilier Dorel Moțoc, secretarul Federației Filantropia.

În cadrul evenimentului au fost prezentate activitățile specifice derulate în cadrul proiectului și au fost oferite informații privind economia socială și modelul întreprinderilor sociale ce vor fi înființate în proiect.

Prezentările și răspunsurile la întrebări au fost oferite de către pr. cons. Dorel-Nicolae Moțoc și Ina Rizoaica din echipa de proiect. La eveniment au participat reprezentanți ai partenerilor Fundației Solidaritate și Speranță care sunt implicați în activitățile permanente derulate.

Întrucât Fundația și Biroul de Asistență social-filantropică al Arhiepiscopiei Iașilor au experiență în dezvoltarea și gestionarea inițiativelor care vin în sprijinul persoanelor provenind din grupuri vulnerabile, subiectele legate de economia socială au fost primite cu interes de către participanți.

Majoritatea celor prezenți au apreciat modelele de bune practici prezentate și s-au interesat de stadiul dezbaterii cu privire la legislația în domeniul economiei sociale din România, ce facilități economice ar putea fi acordate acestui tip de întreprinderi și care ar fi cea mai potrivită formă juridică de constituire a unei astfel de entități.

Proiectul „SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate” este un proiect strategic implementat de către Administrația Națională a Penitenciarelor în parteneriat cu Federația Filantropia, Patriarhia Română și o serie de instituții de profil din Italia, fiind co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenție 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale” Proiect POSDRU/69/6.1/S/32801.

Comentarii Facebook


Știri recente