Conferință de presă pe tema proiectului Catedralei Mântuirii Neamului

Ieri, 23 februarie 2010, Patriarhia Română a organizat, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, o conferință de presă pe tema proiectului Catedralei Mântuirii Neamului. Conferința a fost susținută de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, și domnul prof. ing. Nicolae Noica din partea Comisiei speciale pentru Catedrala Mântuirii Neamului a Patriarhiei Române, informează cotidianul „Ziarul Lumina”. Cu acest prilej a fost prezentată jurnaliștilor și invitaților macheta tematică ilustrativă a viitoarei Catedrale, realizată conform temei de proiectare.

Scopul organizării acestei conferințe a fost informarea corectă a opiniei publice cu privire la construirea viitoarei Catedrale patriarhale și dezmințirea informațiilor eronate vehiculate în presă și televiziune.

Conferința de presă a fost precedată de o ședință susținută tot în Palatul Patriarhiei, ce a constat într-o întâlnire cu reprezentanții celor 10 firme de proiectare care s-au înscris la concursul pentru proiectarea Catedralei Mântuirii Neamului.

PS Ciprian Câmpineanul a precizat că în această ședință s-au discutat mai multe aspecte legate de demararea lucrărilor și s-a stabilit un calendar pentru realizarea efectivă a proiectului.

În continuare, prof. ing. Nicolae Noica a subliniat necesitatea reală a construirii acestei Catedrale și a dat informații despre costurile ce trebuie alocate unei astfel de lucrări: 180-200 milioane de euro, echivalentul a 8 km de autostradă.

După aceste declarații, PS Ciprian și domnul Nicolae Noica au răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

În încheiere, părintele consilier patriarhal Constantin Stoica a anunțat lansarea site-ului www.catedralaneamului.ro, unde vor fi prezentate toate informațiile legate de edificarea acestui „lăcaș-simbol”.

Comentarii Facebook


Știri recente