Conferință de Presă la Centrul eparhial din Severin

Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului și Streahaiei a găzduit astăzi o conferință de presă la încheierea proiectului de cooperare transfrontalieră „Identitate, cultură comună și tradiții în zona de frontieră româno-sârbă”.

Evenimentul a avut loc în sala „Nestor Vornicescu” în prezența Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

„În cadrul proiectului pe care pe care Episcopia noastră l-a câștigat din programul IPA de cooperare transfrontalieră România – Serbia au avut loc o mulțime de activități pe parcursul derulării începută în noiembrie 2010 și finalizată acum în luna mai. S-a trăit bucuria de a constata că suntem același popor, vorbim aceiași limbă, avem aceiași credință ortodoxă, aceiași spiritualitate, aceiași tradiție vizibilă în pronunție, grai, accent și nu numai”, a spus PS Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei pentru TRINITAS TV.

Au fost prezentate albumele de fotografie „Moștenirea culturală-forma supremă de păstrare a identității naționale” și „Moștenire din bătrâni”, filmele documentare „Moștenirea culturală-forma supremă de păstrare a identității naționale” și „Moștenire din bătrâni” precum și volumul”Identitate, cultură comună și tradiții în zona de frontieră româno-sîrbă”.

Proiectul și-a propus dezvoltarea legăturilor dintre românii de pe cele două maluri ale Dunării.

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…