Conferință de Presă la Centrul eparhial din Severin

Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului și Streahaiei a găzduit astăzi o conferință de presă la încheierea proiectului de cooperare transfrontalieră „Identitate, cultură comună și tradiții în zona de frontieră româno-sârbă”.

Evenimentul a avut loc în sala „Nestor Vornicescu” în prezența Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

„În cadrul proiectului pe care pe care Episcopia noastră l-a câștigat din programul IPA de cooperare transfrontalieră România – Serbia au avut loc o mulțime de activități pe parcursul derulării începută în noiembrie 2010 și finalizată acum în luna mai. S-a trăit bucuria de a constata că suntem același popor, vorbim aceiași limbă, avem aceiași credință ortodoxă, aceiași spiritualitate, aceiași tradiție vizibilă în pronunție, grai, accent și nu numai”, a spus PS Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei pentru TRINITAS TV.

Au fost prezentate albumele de fotografie „Moștenirea culturală-forma supremă de păstrare a identității naționale” și „Moștenire din bătrâni”, filmele documentare „Moștenirea culturală-forma supremă de păstrare a identității naționale” și „Moștenire din bătrâni” precum și volumul”Identitate, cultură comună și tradiții în zona de frontieră româno-sîrbă”.

Proiectul și-a propus dezvoltarea legăturilor dintre românii de pe cele două maluri ale Dunării.

Comentarii Facebook


Știri recente