Conferință de presă în cadrul proiectului SOCIAL

În cadrul campaniei de informare ce se desfășoară în proiectul ‘SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate’, la Așezământul medico-social ‘Sfântul Pantelimon’ de la Lacul Sărat, a avut loc duminică, 8 iulie 2012, o conferință de presă cu scopul de a prezenta activitățile specifice derulate și de a promova economia socială și întreprinderile sociale ce vor fi înființate în proiect, informează Ziarul Lumina.

Unul dintre obiectivele proiectului este înființarea a două întreprinderi sociale destinate reintegrării foștilor deținuți pe piața forței de muncă în Timișoara și Craiova. Acestea sunt două inițiative ‘pilot’, care vor furniza experiența necesară multiplicării modelului și în alte locații. În perioada de funcționare a întreprinderilor sociale, vor fi organizate activități specifice pentru reintegrarea pe piața muncii și facilitarea reintegrării în toate aspectele vieții sociale. Intervenția va fi ghidată și adaptată permanent, pentru pregătirea beneficiarilor angajați pentru o viață independentă (construirea unui proiect realist de viață, găsirea unui loc de muncă în afara întreprinderilor sociale, a unei locuințe, reconcilierea cu familia și societatea, continuarea studiilor și a formării profesionale etc.).

În cadrul conferinței de duminică au fost comunicate informații despre stadiul prezent de implementare a proiectului. ‘În timpul întâlnirii s-au abordat teme diverse, participanții primind informații cu privire la: prezentarea proiectului SOCIAL, prezentarea Punctelor de Informare și Sprijin și a Rețelelor de Suport pentru Economia Socială dezvoltate la Craiova și Timișoara, prezentarea conceptelor de economie socială și a planurilor de dezvoltare a întreprinderilor sociale din proiect, prezentarea strategiilor de marketing ale întreprinderilor sociale, modele de bună practică în lucrul cu persoane liberate din sistemul de detenție’, ne-a declarat părintele consilier patriarhal Dorel-Nicolae Moțoc. Prezentările și răspunsurile la întrebări au fost oferite de către Ina Rizoaica și Simona Teodora Cornoiu din echipa de proiect a Federației Filantropia și părintele Dorel-Nicolae Moțoc, consilier patriarhal coordonator proiecte.

Proiectul ‘SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate’ este un proiect strategic implementat de către Administrația Națională a Penitenciarelor în parteneriat cu Federația Filantropia, Patriarhia Română și o serie de instituții de profil din Italia, fiind cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) Axa prioritară 6 – ‘Promovarea incluziunii sociale’ Domeniul major de intervenție 6.1 ‘Dezvoltarea economiei sociale’ Proiect POSDRU/69/6.1/

Comentarii Facebook


Știri recente