Conferință de presă cu ocazia aducerii sfintelor moaște ale Sf. Ap. Andrei în România

După oficierea ceremoniei de întâmpinare a Cinstitului Cap al Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, în salonul Salonul oficial al Aeroportului Internațional Henri Coandă, a avut loc o conferință de presă cu ocazia aducerii Sfintelor Moaște ale Sfântului Apostol Andrei în România.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, în numele Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat o urare de bun venit delegației care însoțește Sfintele Moaște de la Patras, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras. În cuvântul Său, Înaltpreasfinția Sa a arătat că venirea sfintelor moaște este o sărbătoare deosebită, un moment important pentru Biserica Ortodoxă Română.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras a a adresat un cuvânt de mulțumire.

„Vă mulțumim că ați venit aici, în numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel ca să întâmpinați Cinstitul Cap izvorâtor de har al Sfântului Apostol Andrei […] Îi mulțumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care ne-a adresat această invitație cu multă dragoste și care ne-a dat această ocazie strălucită de a veni lângă dumneavoastră din Sfânta Mitropolie de Patras, de unde a primit moarte martirică Sfântul Apostol Andrei. […] Vă îmbrățișez pe toți în Hristos și dorim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, tuturor preoților, conducătorilor acestei țări, întregului popor, binecuvântare de la Dumnezeu, sănătate și bucurie”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras

Comentarii Facebook


Știri recente