Conferință de lansare a unui nou proiect strategic inter-regional la Râmnicu Vâlcea

La Râmnicu Vâlcea a avut loc astăzi, 3 martie, conferința de lansare a proiectului strategic inter – regional „Economia socială – șanse reale pentru o viață mai bună!”. La eveniment au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, chiriarhul locului, precum și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop – vicar al eparhiei, informează TRINITAS TV.

Proiectul finanțat din fonduri europene este implementat de Fundația „Inimă pentru Inimă”, în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Sibiului, Universitatea „Constantin Brâncoveanu” – Pitești, dar și câteva instituții de profil din Italia.

„Cred că este momentul ca și Biserica prin atitudinea ei misionară să contribuie la o astfel de verticalizare a oricărui proiect social”, a spus pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, Consilier Misionar – Pastoral și de Imagine al Arhiepiscopiei Sibiului.

Referitor la importanța și necesitatea acestui program social, președintele Fundației „Inimă pentru Inimă”, doamna Lidia Dobre a subliniat: „Proiectul se derulează în perioada 2011-2014 și urmărește dezvoltarea sectorului economiei sociale la nivelul Regiunilor Sud – Vest, Sud – Est și Centru. În acest sens, vor fi realizate o serie de activități care vizează creșterea gradului de informare și de interes al publicului larg față de economia socială, dezvoltarea abilităților și competențelor grupurilor vulnerabile în domeniul antreprenoriatului social, dezvoltarea mecanismelor și instrumentelor de sprijin pentru structurile economiei sociale din cele trei regiuni. Organizația este promotorul mai multor proiecte inovative de-a lungul timpului: „rețeaua de case de tip familial’ infiintata inca din anul 1999, „centrul de integrare socio-profesionala’ pentru tinerii din centrele de plasament ajunși la 18 ani, centre de zi, cabinete de asistenta si sprijin pentru prevenirea abandonului copiilor nou-născuți, programe de socializare prin sport a copiilor institutionalizati, programe de voluntariat pentru socializarea copiilor institutionalizati. Anul 2010 a adus un alt proiect important, care a obținut finanțare europeană nerambursabilă, ‘Harta socială a județului Vâlcea – instrument de dezvoltare a serviciilor sociale din județul Vâlcea”, informează arhiram.ro.

La finalul întrunirii a avut loc o conferință de presă la care au participat reprezentanții presei din România și Italia.

Printre invitați s-au aflat personalități ale vieții culturale vâlcene, preoți, stareții și starețele de la mănăstirile Eparhiei Râmnicului, dar și copii din unitățile de asistență socială administrate de Fundația „Inimă pentru Inimă”. Aceștia au susținut la final și un spectacol artistic.

Comentarii Facebook


Știri recente