Conferință cu tema „Libertatea religioasă – Pod de trecere a Turciei către Uniunea Europeană”, la Bruxelles

Gradul respectării libertăților religioase în Turcia din perspectivă juridică și umanitară a fost evaluat astăzi, 17 noiembrie, în cadrul unei conferințe desfășurate la sediul Parlamentului European din Bruxelles. Reuniunea cu tema „Libertatea religioasă – Pod de trecere a Turciei către Uniunea Europeană” a fost organizată de Asociația „Ordinul Sfântul Andrei” a Patriarhiei Ecumenice, informează Radio TRINITAS. Au fost prezenți delegați ai comunităților creștine și necreștine din Europa și Turcia, juriști, diplomați, parlamentari europeni și oficiali ai guvernului turc.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal.

„S-a vorbit despre libertatea religioasă, drept fundamental al omului, drepturile religioase, lumina sistemului juridic turcesc și a sistemului juridic european. Apoi s-a vorbit despre perspective legale și umanitare ale libertății religioase. În continuare s-a discutat despre dialogul interreligios care promovează înțelegerea reciprocă și toleranța. Delegațiile comunității religioase din Turcia au prezentat punctul lor de vedere asupra situației pe care ei o trăiesc în Turcia de astăzi. Nota dominantă a fost cu caracter juridic, social și chiar politic pentru că este vorba de cazul special al Turciei care este țară-candidat să devină membră a Uniunii Europene”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente