Conferință cu tema „Libertatea religiei în societățile democratice” la Cordoba, Spania

Reprezentanții cultelor din Uniunea Europeană participă astăzi, 4 mai, la Cordoba, în Spania, la conferința cu tema „Libertatea religiei în societățile democratice”. Întrunirea este organizată de Președinția Uniunii Europene, în colaborare cu Guvernul Spaniei, informează Radio TRINITAS.

Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, de la care aflăm mai multe informații cu privire la această întâlnire: „Conferința dorește să scoată în evidență și mai ales să dea răspunsuri la problemele actuale legate de libertate religioasă, de recunoaștere a Bisericilor sau a altor religii în comunitatea europeană. Dorește să ofere răspunsuri cu privire la raportul care se stabilește între stat și o religie sau o Biserică, dar și cu privire la formarea slujitorilor în Biserică și în celelalte religii. Am vorbit despre formarea preoților și a slujitorilor în Biserica Ortodoxă și împreună cu reprezentantul Ministerului Justiției din Spania am accentuat și colaborarea și recunoașterea Bisericii Ortodoxe Române în Spania”.

Comunitatea Sant’Egidio este o organizație laică înființată în anul 1968 și recunoscută de Sfântul Scaun în 1986. Ea a fost inițiată de un grup de tineri ca asociație cu scopuri umanitare, în special asistență în căminele de bătrâni, în orfelinate, grădinițele și școlile de la periferia marilor orașe, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente