Conferință cu preoții din Protoieria Craiova Sud

Preoții din Protopopiatul Craiova Sud al Mitropoliei Olteniei s-au reunit astăzi, 4 noiembrie, în cadrul Conferinței pastoral-misionare de toamnă, dedicată anului 2010 al Crezului Ortodox și Autocefaliei românești și care a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova. Întrunirea a avut loc în sala de festivități a Căminului preoțesc „Renașterea” și a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei.

În cuvântul rostit la finalul manifestării, Înaltpreasfinția sa a subliniat faptul că Autocefalia Bisericii noastre cuprinde comunitățile de români ortodocși din întreaga lume, informează Radio TRINITAS.

„Astăzi, noi vorbim despre Autocefalie și Patriarhat asupra tuturor credincioșilor care vorbesc limba română, pentru că avem obligația față de credincioșii noștri care, de aici, din Ardeal, din Oltenia, din Moldova sunt în Italia sau Spania. Ei nu pot să se separe de Biserica noastră, pentru că sunt tot ai noștri. Așadar, Episcopul nostru care aparține Sinodului românesc are obligația să se ocupe de problemele pastorale ale credincioșilor de acolo. Suntem în consens cu celelalte Biserici și nu rupem legătura canonică, cultică și dogmatică. Suntem în aceeași armonie și în aceeași comuniune cu toate Bisericile Ortodoxe”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

„Biserica este mama credincioșilor români și niciodată nu se vor duce românii la bisericile celelalte cu aceeași deschidere ca în Biserica noastră românească. De aceea, avem obligație și față de credincioșii din valea Timocului, din Banatul sârbesc, din Bulgaria și de pretutindeni. A zice român, înseamnă a zice ortodox”, a mai adăugat Înaltpreasfinția sa, după cum informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente