Conferința cadrelor didactice de Limba și Literatura română din Suedia

La sediul Ambasadei României din Stockholm s-a desfășurat vineri, 7 octombrie, a doua ediție a Conferinței cadrelor didactice de Limba și Literatura română din Suedia. La eveniment a participat și Preasfințitul Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, care a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În deschiderea conferinței, au rostit alocuțiuni Răduța Matache, Ambasadorul României în Regatul Suediei, și Sanda Făgărășan, coordonatorul conferinței și profesor de Limba și literatura română în orașul Eskilstuna, Suedia.

Prelegerea Preasfințitului Episcop Macarie a avut ca temă: Păstrarea identității românești prin limbă, credință și cultură în familia creștină. La conferință au participat cadre didactice de limba română din învățământul preuniversitar suedez.

Conferința a facilitat realizarea unei colaborări între cadrele didactice din Suedia, fiind o importantă oportunitate de acces la informații de specialitate.

Am avut bucuria să particip și anul acesta la întrunirea anuală a cadrelor didactice de limba și literatura română din Suedia, să pot transmite un mesaj de suflet participanților și să identificăm împreună cele mai bune soluții în misiunea pe care o împlinim în diaspora, pentru a ne păstra identitatea noastră românească și creștină, prin limba și credința noastră străbună, prin tradițiile binecuvântate pe care le moștenim de la înaintașii noștri, prin cultură și spiritualitate. Suntem recunoscători statului suedez pentru sprijinul pe care îl acordă familiilor din alte țări, stabilite în Suedia, pentru ca urmașii acestora să poată studia limba maternă, atât în grădinițe, cât și în învățământul preunivesitar, a declarat Preasfințitul Părinte Macarie.

Comentarii Facebook


Știri recente