Conferință asupra Sfintei Liturghii, la Facultatea de Teologie din București

Astăzi, 20 octombrie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București a avut loc conferința cu tema „Importanța aspectului eshatologic al Sfintei Liturghii”. Conferința a fost susținută de către profesorul german Karl Christian Felmy, teolog luteran recent convertit la credința ortodoxă. La eveniment au participat studenți și profesori ai Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Mâine, 21 octombrie, începând cu ora 10, în amfiteatrul „Dumitru Stăniloae” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” va avea loc conferința cu tema „Întâlnirea Teologiei Ortodoxe cu influențele apusene. Disputa cu privire la teoria pseudomorfozei apusene a Ortodoxiei”.

La sfârșitul conferinței, profesorului Karl Christian Felmy i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa din partea Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității din București. Prof. Karl Christian Felmy a predat Istoria și Teologia Răsăritului Creștin la Universitatea Erlangen din Nurnberg, Germania, precum și la Universitatea din Heidelberg.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente