Conferință ASCOR – filiala Suceava

Părintele Nicolae Tănase de la parohia Valea Plopului a conferențiat marți, 3 aprilie, în sala mare a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, informează „Ziarul Lumina”. Tema întrunirii a fost ‘Soțul ideal, soția ideală’. Întrunirea a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) – filiala Suceava a organizat, în urmă cu două zile, la Suceava, conferința ‘Soțul ideal, soția ideală’. Părintele Nicolae Tănase de la parohia Valea Plopului, din județul Prahova, le-a vorbit celor prezenți de criteriile de care trebuie să țină cont un tânăr în momentul în care își alege viitorul partener de viață.

‘Cred că trebuie să avem o preocupare pentru ideal. Cu cât tinzi mai sus, cu atât ți se mărește posibilitatea să și ajungi la acest ideal. Fetele trebuie să fie foarte pretențioase cu prietenii lor. Acest lucru înseamnă a se prețui la valoarea exactă. Orice om are o valoare. Pe de o parte trebuie să recunoaștem starea de păcătoșenie, să avem conștiința de sine că, în fața Creatorului, suntem mici, iar pe de altă parte să conștientizăm că suntem regi ai creației, peste care Dumnezeu ne-a pus să fim stăpâni. Dacă suntem stăpâni, trebuie să avem comportament de stăpân, nu de slugă. Văd adesea fete care nu se prețuiesc, care nu au demnitate și care își pierd din finețea pe care Dumnezeu le-a dăruit-o. De aceea este bine să realizăm această stare pe care o avem, această pretenție că suntem parte din focul dumnezeirii. Dacă îți menții aceste pretenții întotdeauna, fata va fi abordată de un băiat la măsura pretențiilor ei. Prin pretenție nu trebuie să se înțeleagă că o fată trebuie să fie mândră. Ne punem întrebarea dacă și băiatul trebuie să fie pretențios. Și el trebuie să fie pretențios și să caute să aibă conștiința de sine, adică să știe exact ce vrea. Fiecare dintre cei care au o relație de prietenie dorește împlinirea în căsnicie. Înlăuntrul căsătoriei se lucrează împreună pentru realizarea scopului final. Scopul vieții creștine în final va fi salvarea sufletelor noastre întru fericire. Căsătoria presupune, la un moment dat, mucenicie. Ați observat că la Taina Cununiei se cântă troparul Sfinților Mucenici. Această cântare reprezintă o recunoaștere a noastră că suntem conștienți de crucea pe care am luat-o. Căsătoria este indisolubilă. De aceea trebuie să fim foarte atenți când facem pasul spre căsătorie. Când căsnicia merge, trebuie să mulțumim lui Dumnezeu, iar când nu merge, să procedăm cu înțelepciune. Dacă am recomandat ca o fată să fie pretențioasă, m-am referit la starea de dinaintea căsătoriei. Este o artă să exiști într-o căsnicie. Căsnicia nu este un contract pe care îl încadrăm și atât. Avem chemarea ca soțul să-l reprezinte pe Hristos, iar soția să reprezinte Biserica’, a spus pr. Nicolae Tănase.

Comentarii Facebook


Știri recente