Conferință administrativă și vizite pastorale în municipiul Vaslui

Ieri, 17 august 2009, începând cu orele 10, în sala de ședinte a Consiliului Județean Vaslui a avut loc o întâlnire de lucru cu preoții și stareții din cadrul Protopopiatelor Vaslui și Negrești.

Conferința a fost prezidată de către PS Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor și în cadrul acesteia au fost discutate o serie de probleme administrative curente, cu privire la disciplina clerului și au fost prezentate o serie de comunicări ale Centrului Eparhial Huși.

În după amiaza aceleiași zile, Preasfinția Sa a efectuat vizite pastorale la toate bisericile din municipiul Vaslui și suburbiile sale. Au fost vizitate un număr de 11unități de cult, după cum urmează: parohia Sf. Împărați Constantin și Elena, parohia Sf. Ioan, parohia Sf. Cuv. Parascheva, parohia Sf. Arhangheli, parohia Sf. Andrei Delea, parohia Sf. Nicolae, parohia Sf. Apostoli, parohia Sf. Treime, parohia Brodoc, parohia Moara Grecilor – Cartierul Nou și capela Spitalului Județean de Urgență Vaslui, ce urmează a fi sfințită în data de 20 septembrie.

Scopul acestor vizite a fost acela de a se cunoaște activitățile pastorale, misionare și filantropice desfășurate în cadrul acestor parohii, dar și pentru identificarea nevoilor cu care se confruntă preoții și credincioșii eparhiei noastre.

Astăzi, ierarhul nostru va prezida conferința cu preoții și stareții din cadrul Protopopiatului Bârlad, iar după finalizarea conferinței Preasfinția Sa va efectua vizite pastorale la toate parohiile din acest oraș.

Sursa: www.episcopiahusilor.ro

Comentarii Facebook


Știri recente