Conferință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Babadag

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a prezidat la 11 ianuarie 2012 lucrările Conferinței administrative lunare a preoților din Protopopiatul Babadag, a precizat arhid. Vasile Iulian.

În cuvântul de deschidere, Preasfințitul Părinte Visarion a subliniat câteva din realizările înregistrate la nivelul întregii eparhii pe anul 2011, ca și noile obiective propuse pentru a fi împlinite în anul 2012.

După cuvântul Preasfinției Sale, părintele Șerban Cristinel de la Parohia Ceamurlia de Sus a susținut referatul „Cultul divin public – mijloc de apropiere a credincioșilor de Dumnezeu”, urmat de luări de cuvânt din partea celor prezenți.

Au fost discutate, apoi, o serie de probleme de interes general bisericesc: proclamarea anului 2012 ca An omagial al Tainei Sfântului Maslu și a îngrijirii bolnavilor; actualizarea inventarelor parohial; convocarea statutară a adunărilor parohiale în care se vor prezenta dările de seamă pe anul 2011 și obiectivele pentru viitor; asigurarea lăcașurilor de cult cu sisteme antifurt ș.a.

Conferința s-a încheiat prin intonarea troparului Bobotezei, urmată de binecuvântarea arhierească.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…