Conferință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Babadag

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a prezidat la 11 ianuarie 2012 lucrările Conferinței administrative lunare a preoților din Protopopiatul Babadag, a precizat arhid. Vasile Iulian.

În cuvântul de deschidere, Preasfințitul Părinte Visarion a subliniat câteva din realizările înregistrate la nivelul întregii eparhii pe anul 2011, ca și noile obiective propuse pentru a fi împlinite în anul 2012.

După cuvântul Preasfinției Sale, părintele Șerban Cristinel de la Parohia Ceamurlia de Sus a susținut referatul „Cultul divin public – mijloc de apropiere a credincioșilor de Dumnezeu”, urmat de luări de cuvânt din partea celor prezenți.

Au fost discutate, apoi, o serie de probleme de interes general bisericesc: proclamarea anului 2012 ca An omagial al Tainei Sfântului Maslu și a îngrijirii bolnavilor; actualizarea inventarelor parohial; convocarea statutară a adunărilor parohiale în care se vor prezenta dările de seamă pe anul 2011 și obiectivele pentru viitor; asigurarea lăcașurilor de cult cu sisteme antifurt ș.a.

Conferința s-a încheiat prin intonarea troparului Bobotezei, urmată de binecuvântarea arhierească.

Comentarii Facebook


Știri recente