Conferință A.S.C.O.R. susținută de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal

A.S.C.O.R. București a organizat, în această seară, o nouă întâlnire cu tinerii. Conferința cu tema „Atitudinea Sfinților Părinți în fața culturii epocilor” a fost susținută de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și a avut loc în Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar, informează TRINITAS TV.

„Încerc să îi conving să aibă aceeași atitudine ca Părinții Bisericii de odinioară, să aibă aceeași maturitate și același discernământ de a alege din vasta cultură contemporană, dar și din cultura veche a umanității ceea ce este folositor și ceea se pot constitui mijloace de îmbunătățire morală de adevărurile care sunt comune atât culturii profane, cât și culturii născute din revelația creștină, o atitudine sau o stare de interes față de ceea ce rațiunea umană a creat frumos, util și bun de-a lungul istoriei”, a spus Preasfinția Sa.

„Am considerat că este nevoie să vorbim despre o astfel de temă, deoarece tinerii duc lipsă de un astfel de cuvânt în privința culturii din epoca noastră. Suntem invadați, după cum bine știm, de tot felul de afișe și reclame însă nimeni nu ne mai aduce un cuvânt despre ceea ce este frumos”, a arătat Ramona Popa, Secretar – A.S.C.O.R. București.

La conferință au participat tineri din centrele universitare din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente