Concursul Urmarea lui Hristos, faza județeană

Etapa județeană a concursului „Urmarea lui Hristos” are loc sâmbătă, 9 martie 2013, la școala Horea din Cluj-Napoca. Competiția va începe la ora 10:00 cu o rugăciune de binecuvântare rostită de părintele inspector de religie, Marian Sidon. La concurs participă cei aproximativ 65 de elevi, din clasele V și VI, care s-au calificat în urma etapei locale din județul Cluj. Participanții au la dispoziție 2 ore pentru rezolvarea subiectelor primite.

Lucrările sunt corectate de o comisie de specialitate, iar rezultatele sunt afișate în cursul aceleiași zile, sâmbătă, după a precizat pentru Radio Renașterea inspectorul de religie al județului Cluj, Pr. Marian Sidon: „Subiectele pentru concursul Urmarea lui Hristos vor fi redactate de o comisie de specialitate, vor avea, ca și la faza locală, aproximativ aceeași structură, încercând să evidențieze nu atât cunoștințele teoretice ale elevilor, cât, mai mult modul în care ceea ce au învățat la clasă pot să transpună în practică, în viața de zi cu zi. Vom încerca să facem în așa fel încât rezultatele concursului să fie afișate în după-masa zilei, pentru ca luni, pupă orele de curs, eventualele contestații să poată fi depuse și să putem afișa rezultatele finale în după-masa zilei de luni”.

Concursul „Urmarea lui Hristos” este organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului în colaborare cu Inspectoratul școlar județean Cluj, ca o pregătire pentru olimpiada de Religie.

FOTO: ARHIVĂ

Comentarii Facebook


Știri recente