Concursul „Sfânta Euharistie, lumina vieții creștine”, în Protopopiatul Dej

Nouă grupe de cateheze din parohiile arondate protopopiatului Dej s-au înscris la concursul național de proiecte duhovnicești pentru educație misionar-filantropică „Sfânta Euharistie, lumina vieții creștine”, demarat de Patriarhia Română.

În urma evaluării proiectelor, potrivit Radio Renașterea, comisia de la nivelul protopopiatului a desemnat câștigătorii care vor participa la etapa pe Eparhie. Premiul I a fost acordat grupei de cateheză a parohiei ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” Dej II, care a participat la concurs cu proiectul „Pâinea care s-a coborât din cer, ne ridică pe noi la cer”- coordonat de pr. Ioan Bolbos și profesoara de religie Cristina Sipoș. Premiul II a fost oferit grupei de cateheză a parohiei ortodoxe „Înălțarea Domnului” Dej III , cu proiectul „Micii creștini aduc lumină în sufletele noastre”, coordonat de preotul Teodor Mureșan și profesoarele de religie Adina Silași și Alina Vancia. Premiul III a mers la grupa de cateheză a parohiei ortodoxe „Sfântul Ierarh Nicolae” din Cuzdrioara, care au concurat cu proiectul „Hristos Pâinea Vieții”, coordonat de preoții Vasile Banc , Andrei Banc și profesoara Claudia Gabriela Tudoran.

La nivelul protopopiatului Dej s-a hotărât ca fiecare parohie să-și premieze grupa de cateheză și elevii olimpici la religie. Astfel parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dej II a premiat duminică 4 mai 2014, elevii din grupa de cateheză, oferindu-le la finalul Sfintei Liturghii diplome și mici daruri. În același timp doi elevi din clasa a V-a de la școala gimnazială „Mihai Eminescu” au fost premiați pentru rezultatele foarte bune obținute la Concursul județean „Urmarea lui Hristos”. În după masa aceleași zile preoții parohiei au săvârșit slujba Sfântului Botez pentru 6 copii de etnie rromă din comunitatea Sărata de Jos, a declarat responsabilul de cateheză la nivelul protopopiatului Dej, Pr. Ioan Bolbos.

Comentarii Facebook


Știri recente