Concursul „Sărbătoarea Învierii, lumina sufletelor noastre” a ajuns la final

Concursul național de creație plastică și abilități practico-aplicative ‘Sărbătoarea Învierii, lumina sufletelor noastre’, organizat de Școala ‘Bogdan Petriceicu Hasdeu’ din Iași, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a ajuns la final, informează ‘Ziarul Lumina’. Ieri, 29 aprilie, partenerii concursului au jurizat lucrările copiilor din toată țara.

Școala ‘Bogdan Petriceicu Hasdeu’, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei (Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Iașilor), Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ a Universității ‘Al. I. Cuza’ Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Casa Corpului Didactic Iași și Palatul Copiilor Iași, a organizat în perioada februarie-aprilie 2010 Concursul național de creație plastică și abilități practico-aplicative ‘Sărbătoarea Învierii, lumina sufletelor noastre’. În sediul instituției de învățământ amintite elevii din toată țara au trimis lucrările pentru secțiunile Creație plastică clasică – Pictură, Desen (acuarelă, guașe, creion, ceracolor), Creație tehnologică/ abilități practice: colaje simple sau mixte (orice tehnică), felicitări, mici decorațiuni și Creație tehnico-informatică: desen, grafică pe calculator. Ieri după-amiază a avut loc jurizarea lucrărilor de către echipele mixte formate din partenerii concursului. Scopul competiției coordonate de prof. Adriana Năstase și prof. Mirela-Carmen Buburuzanu a fost acela de a-i apropia de tineri și copii, de a-i învăța cât mai multe despre sărbătoarea Învierii, despre obiceiurile și tradițiile legate de marile sărbători creștine. De asemenea, foarte important a fost și mesajul de a păstra și de a transmite bogăția tradițiilor, obiceiurilor românești din perioada pascală.

‘Ne-am încântat ochii cu aceste lucrări ale elevilor’

În deschiderea manifestării, directorul adjunct al Școlii ‘Bogdan Petriceicu Hasdeu’, Elisabeta Asăndulesei, și-a exprimat bucuria pentru faptul că în perioada pascală a fost organizat un concurs care a stârnit interesul elevilor din toată țara. ‘Sper să avem putere să organizăm și în anii următori această expoziție. Cei care au intrat în școala noastră au fost plăcut surprinși de lucrările expuse. Concursul este ca o continuare a sărbătorii Învierii’, a spus directorul adjunct Elisabeta Asăndulesei. În continuare, un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’, dirijat de Constantin Leonte, a susținut un concert de cântări religioase și folclorice. Concursul s-a derulat cu sprijinul directorului Școlii ‘Bogdan Petriceicu Hasdeu’, Ionel Nechifor, și al directorului adjunct, Elisabeta Asăndulesei. ‘Pentru noi, profesorii, sunt adevărați părinți. Ne-au susținut încă de la început, asigurându-ne baza materială, logistică etc. și pentru aceasta le mulțumim. Iată azi (n.r. – ieri) suntem la ceas de sărbătoare pentru că are loc jurizarea lucrărilor expuse. De la început am organizat concursul cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, având îndrumarea protos. Hrisostom Rădășanu, consilier pe Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Iașilor. Profesorii și elevii din această școală au trăit o mare bucurie. Ne-am încântat ochii cu aceste lucrări ale elevilor din toată țara. Asta ne arată faptul că al nostru concurs a trezit interes în inimile elevilor, ale profesorilor și învățătorilor coordonatori. Numărul mare de participanți la acest concurs din toată țara ne arată că a fost o reușită încă din start’, a spus prof. Adriana Năstase.

Comentarii Facebook


Știri recente